32nd Interprofessional Corbières’ Great Wines Competition

Awards

32nd Interprofessional Corbières’ Great Wines Competition

For its 32nd edition, the Interprofessional Competition of Corbières’ Great Wines gathered, as usual, all producers and wine trading companies of the appellation at Château de Boutenac, seat of the Corbières Appellation.
A whole range of experts (sommeliers, wine merchants, journalists, retailers, technicians, producers) took part in the two tastings:
-Dec. 12, 2016: tasting of oaked red wines
-Feb. 20, 2017: tasting of non-oaked reds, whites and rosés.

There were 161 tasters for 406 samples, of which 99 received medals (incl. 39 gold ones).

Le Palmarès

Clos Combe Long 2015
Domaine Saint-Michel Les Clauses - 15.00€
Croix de Sainte Hanne 2014
Le Chai des Vignerons - 5.50€
Esprit 1909 2014
Le Chai des Vignerons - 12.00€
"L" 2015
Le Chai des Vignerons - 8.00€
Orfèvre 2016
Le Chai des Vignerons - 5.50€
Clos Bubas 2014
Château Prieuré de Bubas - 15.00€
la 4ème Génération 2016
Domaine Les Crozes - 7.00€
Tradition 2016
Domaine Rouïre Segur
Clos Canos 2016
Clos Canos - 8.00€
Tradition 2016
Château Les Palais - 7.00€
Tradition 2015
Château Les Palais - 8.00€
Le Hameau des Ollieux 2015
Château Les Ollieux Romanis
Prestige 2015
Château Les Ollieux Romanis - 21.00€
Lo Solelh 2016
Château Maylandie - 6.50€
Le Cabanon 2016
Château Maylandie - 6.50€
La Rose des Jables 2014
Domaine du Grand Arc - 15.20€
En Sol Majeur 2014
Domaine du Grand Arc - 11.50€
Rouge Vigneron 2015
SCV Castelmaure - 5.50€
Héritage de Bonnafous 2015
Les Maîtres Vignerons de Cascastel - 9.00€
Château Amandiers 2016
Les Maîtres Vignerons de Cascastel - 6.00€
Les Hauts de Saint Jean 2016
Les Maîtres Vignerons de Cascastel - 5.80€
Le Vin de mon Père 2014
Domaine du Pech Saint Pierre - 7.00€
Le Temps d'une Nuit 2016
Domaine du Pech Saint Pierre - 5.50€
Lauzina 2014
Château Beauregard Mirouze - 13.50€
Vieilles Vignes 2016
Château de Fontarêche - 6.50€
Tradition 2016
Château de Fontarêche - 4.90€
Tradition 2016
Château Grand Caumont - 6.00€
Ocellus 2016
Abbaye de Fontfroide - 8.40€
Ocellus 2016
Abbaye de Fontfroide - 8.40€
Ayraud 2013
Les Celliers d'Orfée - 9.70€
Croix du Sud 2014
Les Celliers d'Orfée - 7.50€
Orfée 2016
Les Celliers d'Orfée - 6.20€
Terres Rouges 2014
Château Grand Moulin - 9.80€
Tradition 2015
Château Etang des Colombes - 6.00€
Château Cambriel 2016
Les Vignobles Cambriel - 6.00€
L'Espère 2014
Domaine La Combe Grande - 12.00€
Rubis 2015
Domaine La Combe Grande - 4.50€
Elysée 2015
Fontenelles - 9.00€
Notre Dame 2016
Fontenelles - 10.00€
Renaissance 2015
Fontenelles - 15.00€
Excellence 2015
Château de Vaugelas - 20.00€
Fût de chêne 2015
Château de Vaugelas
Vaugelas 2016
Château de Vaugelas - 7.00€
Tradition 2016
Château La Condamine - 5.00€
Château de Camplong 2016
Les Vignerons de Camplong
Peyres Nobles 2016
Les Vignerons de Camplong - 4.90€
Le C de Camplong 2015
Les Vignerons de Camplong - 15.60€
Jules 2016
Domaine Py - 6.50€
L'Optimée 2013
Château La Bastide - 16.00€
Excelsius 2014
Château du Roc - 13.50€
La Sélection 2014
Château du Vieux Parc - 11.00€
Les Pipelettes 2016
Domaine Sainte Marie des Crozes - 6.00€
Le Rosé 2016
Domaine de Longueroche - 6.90€
Aurélien 2014
Domaine de Longueroche - 11.90€
Raoul 2014
Domaine de Longueroche - 18.90€
Le Blanc 2016
Domaine de Longueroche - 6.90€
Carte Noire 2014
Domaine Saint Jean de la Gineste - 9.50€
Château Saint Eutrope 2016
Château Saint-Eutrope - 6.00€
Château Saint Eutrope 2016
Château Saint-Eutrope - 7.00€
Le Rouge 2015
Château Sainte Lucie d'Aussou - 7.20€
Château de Serviès 2015
Terre d'Expression Créateurs de vins - 7.20€
Fortes Têtes 2016
Terre d'Expression Créateurs de vins - 5.00€
Ocres Rouges 2016
Château Saint-Estève
Château Saint Estève 2015
Château Saint-Estève - 12.90€
Souffle de Garrigue 2016
Château Saint-Estève
Classique 2016
Château Saint-Estève - 6.30€
Classique 2016
Château Saint-Estève - 7.50€
Les Jumelles 2016
Château de Luc Famille Fabre - 8.70€
Château Lionel Faivre 2015
Château de Caraguilhes
Classique 2016
Château de Caraguilhes - 7.50€
Solus 2015
Château de Caraguilhes - 19.00€
Carte Blanche 2014
Domaine Roque Sestière - 9.00€
Blanc des Demoiselles 2016
Cellier des Demoiselles - 5.50€
Joseph Mazard 2013
Domaine Serres-Mazard - 11.00€
Totalement in... 2015
Domaine Serres-Mazard - 9.00€
Château de la Peyrouse 2015
Domaine La Peyrouse - 9.00€
Abbé Auger de Lagrasse 2015
Les Terroirs du Vertige - 5.10€
La Dame d'Argent 2015
Domaine du Trillol - 9.40€
Château Trillol 2013
Domaine du Trillol - 9.40€
Château de Fontjoncouse Barrique Réserve 2013
Château de Lastours - 12.00€
Château de Fontjoncouse Grande Réserve 2013
Château de Lastours - 19.50€
Démon de l'Evèque 2016
Vins Pierre Richard - 8.50€
Démon de l'Eveque 2015
Vins Pierre Richard - 9.00€
R 2014
Château Le Bouïs - 10.80€
Vent Marin 2016
Les Caves Rocbère - 5.20€
Grand Opéra 2013
Les Caves Rocbère - 7.40€
Les Vignerons 2016
La Cave de Gruissan - 4.30€
Les Pujots 2016
La Cave de Gruissan - 4.80€
L'Autre Blanc 2016
Château Fabre Cordon - 8.50€
Clos Redon 2015
Château de Mattes Sabran - 6.20€