32nd Interprofessional Corbières’ Great Wines Competition

Awards

32nd Interprofessional Corbières’ Great Wines Competition

For its 32nd edition, the Interprofessional Competition of Corbières’ Great Wines gathered, as usual, all producers and wine trading companies of the appellation at Château de Boutenac, seat of the Corbières Appellation.
A whole range of experts (sommeliers, wine merchants, journalists, retailers, technicians, producers) took part in the two tastings:
-Dec. 12, 2016: tasting of oaked red wines
-Feb. 20, 2017: tasting of non-oaked reds, whites and rosés.

There were 161 tasters for 406 samples, of which 99 received medals (incl. 39 gold ones).

Le Palmarès

La Garrigue 2016
Château Hauterive Le Haut - 5.00€
Clos Bubas 2014
Château Prieuré de Bubas - 15.00€
la 4ème Génération 2016
Domaine Les Crozes - 7.00€
Tradition 2015
Château Les Palais - 8.00€
Le Hameau des Ollieux 2015
Château Les Ollieux Romanis
Prestige 2015
Château Les Ollieux Romanis - 21.00€
En Sol Majeur 2014
Domaine du Grand Arc - 11.50€
Château Amandiers 2016
Les Maîtres Vignerons de Cascastel - 6.00€
Les Hauts de Saint Jean 2016
Les Maîtres Vignerons de Cascastel - 5.80€
Héritage de Bonnafous 2015
Les Maîtres Vignerons de Cascastel - 9.00€
Ocellus 2016
Abbaye de Fontfroide - 8.40€
Ayraud 2013
Les Celliers d'Orfée - 9.70€
Rubis 2015
Domaine La Combe Grande - 4.50€
Notre Dame 2016
Fontenelles - 10.00€
Fût de chêne 2015
Château de Vaugelas
Vaugelas 2016
Château de Vaugelas - 7.00€
L'Optimée 2013
Château La Bastide - 16.00€
Excelsius 2014
Château du Roc - 13.50€
Fortes Têtes 2016
Terre d'Expression Créateurs de vins - 5.00€
Souffle de Garrigue 2016
Château Saint-Estève
Classique 2016
Château Saint-Estève - 6.30€
Carte Blanche 2014
Domaine Roque Sestière - 9.00€
Blanc des Demoiselles 2016
Cellier des Demoiselles - 5.50€
La Dame d'Argent 2015
Domaine du Trillol - 9.40€
Démon de l'Eveque 2015
Vins Pierre Richard - 9.00€
R 2014
Château Le Bouïs - 10.80€