32nd Interprofessional Corbières’ Great Wines Competition

Awards

32nd Interprofessional Corbières’ Great Wines Competition

For its 32nd edition, the Interprofessional Competition of Corbières’ Great Wines gathered, as usual, all producers and wine trading companies of the appellation at Château de Boutenac, seat of the Corbières Appellation.
A whole range of experts (sommeliers, wine merchants, journalists, retailers, technicians, producers) took part in the two tastings:
-Dec. 12, 2016: tasting of oaked red wines
-Feb. 20, 2017: tasting of non-oaked reds, whites and rosés.

There were 161 tasters for 406 samples, of which 99 received medals (incl. 39 gold ones).

Le Palmarès

Clos Combe Long 2015
Domaine Saint-Michel Les Clauses - 15.00€
Tradition 2016
Domaine Rouïre Segur
Lo Solelh 2016
Château Maylandie - 6.50€
Le Cabanon 2016
Château Maylandie - 6.50€
Le Vin de mon Père 2014
Domaine du Pech Saint Pierre - 7.00€
Le Temps d'une Nuit 2016
Domaine du Pech Saint Pierre - 5.50€
Croix du Sud 2014
Les Celliers d'Orfée - 7.50€
Orfée 2016
Les Celliers d'Orfée - 6.20€
Terres Rouges 2014
Château Grand Moulin - 9.80€
Tradition 2015
Château Etang des Colombes - 6.00€
Château Cambriel 2016
Les Vignobles Cambriel - 6.00€
Renaissance 2015
Fontenelles - 15.00€
Le C de Camplong 2015
Les Vignerons de Camplong - 15.60€
La Sélection 2014
Château du Vieux Parc - 11.00€
Les Pipelettes 2016
Domaine Sainte Marie des Crozes - 6.00€
Le Rosé 2016
Domaine de Longueroche - 6.90€
Classique 2016
Château Saint-Estève - 7.50€
Château Lionel Faivre 2015
Château de Caraguilhes
Abbé Auger de Lagrasse 2015
Les Terroirs du Vertige - 5.10€
Château Trillol 2013
Domaine du Trillol - 9.40€
Château de Fontjoncouse Grande Réserve 2013
Château de Lastours - 19.50€
Grand Opéra 2013
Les Caves Rocbère - 7.40€
Vent Marin 2016
Les Caves Rocbère - 5.20€
Les Vignerons 2016
La Cave de Gruissan - 4.30€
Les Pujots 2016
La Cave de Gruissan - 4.80€
L'Autre Blanc 2016
Château Fabre Cordon - 8.50€
Clos Redon 2015
Château de Mattes Sabran - 6.20€