32nd Interprofessional Corbières’ Great Wines Competition

Awards

32nd Interprofessional Corbières’ Great Wines Competition

For its 32nd edition, the Interprofessional Competition of Corbières’ Great Wines gathered, as usual, all producers and wine trading companies of the appellation at Château de Boutenac, seat of the Corbières Appellation.
A whole range of experts (sommeliers, wine merchants, journalists, retailers, technicians, producers) took part in the two tastings:
-Dec. 12, 2016: tasting of oaked red wines
-Feb. 20, 2017: tasting of non-oaked reds, whites and rosés.

There were 161 tasters for 406 samples, of which 99 received medals (incl. 39 gold ones).

Le Palmarès

Croix de Sainte Hanne 2014
Le Chai des Vignerons - 5.50€
Esprit 1909 2014
Le Chai des Vignerons - 12.00€
"L" 2015
Le Chai des Vignerons - 8.00€
Orfèvre 2016
Le Chai des Vignerons - 5.50€
Clos Canos 2016
Clos Canos - 8.00€
Tradition 2016
Château Les Palais - 7.00€
La Rose des Jables 2014
Domaine du Grand Arc - 15.20€
Rouge Vigneron 2015
SCV Castelmaure - 5.50€
Lauzina 2014
Château Beauregard Mirouze - 13.50€
Vieilles Vignes 2016
Château de Fontarêche - 6.50€
Tradition 2016
Château de Fontarêche - 4.90€
Tradition 2016
Château Grand Caumont - 6.00€
Ocellus 2016
Abbaye de Fontfroide - 8.40€
L'Espère 2014
Domaine La Combe Grande - 12.00€
Elysée 2015
Fontenelles - 9.00€
Excellence 2015
Château de Vaugelas - 20.00€
Tradition 2016
Château La Condamine - 5.00€
Château de Camplong 2016
Les Vignerons de Camplong
Peyres Nobles 2016
Les Vignerons de Camplong - 4.90€
Jules 2016
Domaine Py - 6.50€
Le Blanc 2016
Domaine de Longueroche - 6.90€
Aurélien 2014
Domaine de Longueroche - 11.90€
Raoul 2014
Domaine de Longueroche - 18.90€
Carte Noire 2014
Domaine Saint Jean de la Gineste - 9.50€
Château Saint Eutrope 2016
Château Saint-Eutrope - 6.00€
Château Saint Eutrope 2016
Château Saint-Eutrope - 7.00€
Le Rouge 2015
Château Sainte Lucie d'Aussou - 7.20€
Château de Serviès 2015
Terre d'Expression Créateurs de vins - 7.20€
Ocres Rouges 2016
Château Saint-Estève
Château Saint Estève 2015
Château Saint-Estève - 12.90€
Les Jumelles 2016
Château de Luc Famille Fabre - 8.70€
Classique 2016
Château de Caraguilhes - 7.50€
Solus 2015
Château de Caraguilhes - 19.00€
Joseph Mazard 2013
Domaine Serres-Mazard - 11.00€
Totalement in... 2015
Domaine Serres-Mazard - 9.00€
Château de la Peyrouse 2015
Domaine La Peyrouse - 9.00€
Château de Fontjoncouse Barrique Réserve 2013
Château de Lastours - 12.00€
Démon de l'Evèque 2016
Vins Pierre Richard - 8.50€